Іванов: Європа не залишиться без російських нафти і газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іванов: Європа не залишиться без російських нафти і газу

Енергетика
84
Росія не залишить Європу без російських вуглеводнів, заявив перший віце-прем'єр Сергій Іванов.
Європа "при будь-якому розвитку подій без російських ресурсів не залишиться", сказав С.Іванов у четвер на прес-конференції, що відбулася після врочистої церемонії пуску газового промислу "Хаузак" Денгизкульського родовища газу.
"Переконаний, що Європа може почувати себе спокійно, якщо буде дотримуватись ринкових принципів. Нас учили ринковій економіці, і я вважаю, що цей урок ми вивчили добре", - додав він.
С.Іванов пояснив, що Росія має намір будувати свої відносини в сфері постачання газу на ринкових принципах і залишає за собою право вибирати партнерів, виходячи із власних інтересів.
При цьому С.Іванов підкреслив, що і для внутрішнього споживання Росія буде розвивати газові родовища. "У нас неосвоєні провінції в Східному Сибірі, дуже перспективний шельф", - нагадав він.
"Сподіваємося, що ці ресурси дозволять Росії безболісно збільшувати споживання газу усередині країни. Моя впевненість заснована на нових родовищах, у тому числі цьому", - пояснив С.Іванов.
"Якщо наші компанії будуть освоювати нові родовища - це зайва гарантія, що обсягів газу вистачить і для внутрішнього споживання, і для експортних поставок", - вважає він.
С.Іванов високо оцінив рівень пророблення питань екології компаній "ЛУКОЙЛ" (РТС: LKOH) на родовища "Хаузак".
Він поставив російську компанію в приклад деяким західним фірмам. "ЛУКОЙЛ" розгорнув тут велику роботу, виконує всі вимоги узбецького законодавства, у тому числі з питань екології", - підкреслив С.Іванов.
"Тут усе на найсучаснішому світовому рівні, на відміну від деяких великих західних компаній, які працюють на російському ринку", - підкреслив перший віце-прем'єр.
С.Іванов висловив сподівання на те, що ця газова провінція за допомогою "Лукойла" буде і далі розвиватися, створюючи нові робочі місця як для російських, так і для узбецьких громадян.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас