Британська компанія сконцентрувала понад 52% акцій УМВБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська компанія сконцентрувала понад 52% акцій УМВБ

Фондовий ринок
399
Компанія Oakcroft Investments Limited (Британські Віргінські о-ва) збільшила свій пакет акцій у ЗАТ "Українська міжбанківська валютна біржа" (УМВБ, Київ) з 39,29% до 52,395%.
Як говориться в повідомленні біржі в середу, про дану зміну їй стало відомо на зборах акціонерів 26 листопада, на яких було переобране керівництво УМВБ, а її новим главою правління призначений екс-банкір Петро Переверзєв.
Крім того до складу Біржової ради ввійшли заступник міністра Кабінету міністрів України Георгій Берадзе і глава правління Ощадбанку Анатолій Гулей замість одного із представників Oakcroft Investments і представника Експобанку (Київ), що продав свої акції біржі.
Крім того, акціонери затвердили статут і положення про Біржову раду в новій редакції. Основні зміни, які були відбиті в новій редакції статуту, стосувалися питань, пов'язаних з розширенням видів діяльності товариства, зміною процедури і термінів реалізації акціонерами свого переважного права.
Раніше повідомлялося, що на зборах акціонерів УМВБ наприкінці травня представники Oakcroft Investments Limited одержали чотири з дев'яти місць у біржовому комітеті біржі, замінивши представників Ощадбанку, Укрсоцбанку, Укрсиббанку і банку "Фінанси та Кредит".
Нового акціонера представляє Олександр Гінзбург, президент рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг", він уточнив агентству "Інтерфакс-Україна", що мова не йде про покупку однією компанією контрольного пакета акцій, а про формування групи акціонерів і фахівців ринку, що спільно має великий пакет акцій і має намір запропонувати програму розвитку біржі.
Наприкінці червня біржа повідомила про збільшення частки Oakcroft Investments у її капіталі з 8,31% до 39,29%.
УМВБ заснована в 1993 році, має ліцензію фондової біржі і на даний момент не здійснює торгівлю валютою.
УМВБ завершила 2006 рік із чистим прибутком 0,306 млн грн, що в 8,3 рази більше, ніж за підсумками 2005 року, її чистий дохід зріс на 22,7% - до 5,7 млн грн. Власний капітал УМВБ за минулий рік змінився мало і на 31 грудня 2006 року склав 48,17 млн грн.
За даними Держкомісії цінних паперів і фондового ринку, в Україні в цей час працюють сім фондових бірж і дві торгово-інформаційні системи, обсяг торгів на яких з початку поточного року по 11 жовтня склав 24 млрд грн, при цьому на частку УМВБ припало 45,2 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас