Бориса Березовського засудили заочно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бориса Березовського засудили заочно

Кримінал
805
Савєловський суд Москви заочно визнав російського бізнесмена Бориса Березовського, що ховається у Великобританії, винним у розкраданні більше 214 млн. рублів "Аерофлоту".
"Суд установив, що Березовський викрав кошти компанії "Аерофлот" шляхом шахрайства, тобто вчинив злочин, передбачений частиною 3 статті 159 КК РФ", - говориться у вироку.
Суд у цій справі неодноразово відкладався. Березовський заборонив своїм адвокатам брати участь у процесі. У результаті підприємцеві був наданий державний захисник, внаслідок чого слухання в справі в черговий раз були відкладені, щоб дати можливість захисту ознайомитися з матеріалами слідства, які нараховують 123 томи.
Справа "Аерофлоту" стосується операцій з валютним виторгом авіаперевізника через швейцарські компанії Forus і Andava. Раніше троє інших фігурантів у цій справі вже були засуджені Савєловським судом на 2 роки позбавлення волі умовно. Крім того, суд ухвалив стягнути з них на користь "Аерофлоту" 214,988 млн. рублів.
У цей час Березовський перебуває в Лондоні. У Росії порушено цілу низку кримінальних справ проти олігарха. У їхньому числі справа про підготовку державного перевороту в РФ і про розкрадання 13 млн. доларів банку "Сбс-агро", заочно видано шість санкцій на його арешт. Крім того, Федеральний суд Бразилії в липні також видав ордер на арешт Березовського за запитом бразильської генеральної прокуратури.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас