ЦБ Росії стане продавцем держпаперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Росії стане продавцем держпаперів

129
У Держдуму внесені проекти законів "Про біржі та організовані торги" і "Про внесення змін у деякі законодавчі акти у зв'язку із прийняттям закону "Про біржі та організовані торги". Однак в уряду є претензії і до проекту закону, і до поправок. 19 листопада 2007 року комісія уряду з законопроектної діяльності під керівництвом віце-прем'єра Олександра Жукова підтримала проекти за умови їхнього доопрацювання між першим і другим читанням у Держдумі.
Розроблювачам було запропоновано уточнити порядок ліцензування бірж, не поширювати на вже діючі біржі норму про те, що одному акціонерові біржі і його афілійованим особам не повинно належати більше 10% акцій. Також запропоновано заборонити для бірж суміщення діяльності щодо проведення торгів з усіма іншими видами діяльності.
Проект пропонує внести поправки в закон "Про валютне регулювання і валютний контроль", що передає ФСФР контроль за діяльністю бірж і торговельних систем при проведенні торгів іноземною валютою. У цьому випадку в ЦБ залишається тільки контроль за здійсненням валютних операцій банками. Уряд не хоче наділяти ФСФР функціями валютного контролю на біржах і пропонує розширити повноваження ЦБ на біржах як професійного учасника торгів. Пропонується дати ЦБ право на участь в організованих торгах не тільки відносно іноземної валюти, але також відносно державних цінних паперів і облігацій ЦБ.
Законопроекти будуть розглядатися новою Держдумою навесні 2008 року.
За матеріалами:
Клерк.Ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас