Світові ціни на нафту різко впали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту різко впали

Енергетика
503
За підсумками торгів, що відбулися в середу на Нью-Йоркській товарній біржі, зафіксований різкий спад цін на нафту. Ціна на продукт знизилася на 3,80 долари і склала 90,62 долара за барель.
28 листопада ціна на нафту на даному торговельному майданчику до закриття біржі впала на 3,28 долари.
За оцінкою аналітиків, динаміку ринку багато в чому визначали повідомлення про те, що за минулі два тижні запаси нафти на терміналі в місті Кушинг (штат Оклахома) збільшилися на 600 тис. барелів (13,4%). Працюючі на ринку енергоресурсів трейдери уважно стежать за ситуацією на даному сховищі, оскільки саме цей термінал є портом фізичної доставки нафти, торги якої йдуть у Нью-Йорку.
Учасників торгів не збентежила навіть поширена у середу чергова щотижнева доповідь міністерства енергетики США, відповідно до якої комерційні запаси нафти в країні за минулий тиждень скоротилися на 400 тис. барелів. При цьому резерви бензину, за оцінкою Міненерго, навпроти, зросли на 1,4 млн барелів.
Як відзначають експерти, у нинішній ситуації ймовірність того, що ціни на нафту до кінця року перетнуть "межу" в 100 доларів за барель, є досить невисокою. Багато фахівців думають, що нинішній спад цін - явище закономірне, оскільки збільшення цін на "чорне золото" в останні тижні і місяці пояснювалося, головним чином, спекулятивною грою на біржі, передає ІТАР-ТАРС.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас