Глава Ради НБУ Порошенко за дострокове погашення Україною кредитів МВФ і СБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Ради НБУ Порошенко за дострокове погашення Україною кредитів МВФ і СБ

Кредит&Депозит
187
Глава Ради Національного банку Петро Порошенко виступає за дострокове повернення раніше залучених Україною кредитів Міжнародного валютного фонду і Світового банку.
Про це він заявив журналістам.
"З мого погляду... на сьогоднішній день золотовалютні запаси країни дозволяють говорити про те, що ми можемо почати проводити переговори з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком про поступове повернення їхніх кредитів... Я говорю про дострокове погашення", - сказав він.
Порошенко підкреслив, що вважає за доцільне обговорення такого питання провідними економічними експертами до ухвалення остаточного рішення.
"Я, принаймні, відкрив би дискусію (по даному питанню), щоб одержати думки експертів у цьому напрямку", - сказав він.
Порошенко припустив, що ідея дострокового погашення кредитів перед МВФ і СБ може не знайти широкої підтримки.
"Ця річ може бути не дуже популярна, але, з мого погляду, ми повинні готувати ґрунт для цього... Мовчати із цього приводу не треба. Україна сьогодні в стані проводити таку політику... Одна справа, коли ми про це говорили при наявності золотовалютного запасу 9 млрд. доларів, і зовсім інше - при наявності золотовалютного запасу 32 млрд. доларів", - сказав він.
Як повідомляло агентство, Сергій Тігіпко, що обіймав посаду голови НБУ в 2003 році, заявляв про економічну доцільність дострокового погашення Україною кредитів МВФ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас