Азаров допускає двоетапне підвищення ціни на імпортний газ в 2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров допускає двоетапне підвищення ціни на імпортний газ в 2008

Енергетика
147
Виконуючий обов'язки першого віце-прем'єр-міністра, міністра фінансів Микола Азаров допускає підвищення ціни на імпортний газ в 2008 році у два етапи.
Про це він сказав журналістам.
За його словами, ціна імпортного газу для України може підвищитися в результаті підвищення ціни Туркменського газу для російського газового монополіста компанії "Газпром".
"Цілком можливо, що ціна на газ буде двоетапною. Відповідно, як для "Газпрому" підвищена ціна Туркменією на два етапи - до 1 липня і з 1 липня - також, очевидно, можливі і для нас такі ж умови щодо ціни на газ", - сказав він.
Як повідомляло агентство, 15 листопада Україна і Росія погодили принципи формування ринкових цін на імпортний природний газ на середньострокову перспективу.
Україна і Росія ведуть переговори про поетапний перехід до ринкових цін і тарифів при поставках газу в Україну і його транзиті територією країни в 2011 році.
Україна і Росія обговорюють ціну на імпортний газ $150-160 за тис. куб. м на 2008 рік.
З 2007 року Україна отримує природний газ по 130 доларів за тис. куб. м на кордоні України і Росії, що на 36,8% більше ціни газу, що поставляється в 2006 році (95 доларів за тис. куб. м).
Цього року Україна не закуповує природний газ російського походження, маючи домовленості з Узбекистаном про постачання через ексклюзивного постачальника компанію "РосУкрЕнерго" 7 млрд. куб. м газу на рік і з Казахстаном про постачання 8,5 млрд. куб. м газу на рік, а також з Туркменістаном про постачання 42,5 млрд. куб. м газу на рік.
На кордоні України і Росії газ в "РосУкрЕнерго" купує спільне підприємство "Укргаз-Енерго" і продає його промисловим підприємствам і теплокомуненерго, а також реалізує його "Нафтогазу Україну" для потреб населення, ТКЕ і бюджетної сфери.
"РосУкрЕнерго" закуповує весь газ в "Газпрому".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас