Єврокомісія оштрафувала виробників скла майже на 500 млн євро за змову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія оштрафувала виробників скла майже на 500 млн євро за змову

Фондовий ринок
182
Єврокомісія оштрафувала чотирьох великих виробників плоского скла - Asahi, Guardian, Pilkington і Saint-Gobain - на загальну суму EUR 486,9 млн за картельну змову. Це одна із найбільш жорстких санкцій за всю історію антимонопольного регулювання в Європі.
Відповідно до повідомлення Єврокомісії, названі компанії, що контролюють у сумі 80% європейського ринку плоского скла, в 2004-2005 роках домовлялися про синхронне підвищення і підтримку цін.
Єврокомісія почала розслідування на початку 2005 року, ґрунтуючись на інформації від антимонопольних органів низки країн ЄС. Регулятор провів серію перевірок в офісах Glaverbel (європейська "дочка" японської Asahi), Guardian, Pilkington і Saint-Gobain, а також Європейської асоціації виробників плоского скла, і одержав докази змови склярів.
Найбільший штраф - EUR148 млн - заплатить американська Guardian, британська Pilkington оштрафована на EUR140 млн, французька Saint-Gobain - на EUR133,9 млн. Asahi допомагала розслідуванню, для неї штраф був знижений до EUR65 млн.
У сумі санкції стосовно скляних компаній - одні із найбільших штрафів в історії антимонопольного регулювання в Європі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас