Названо найкращу країну для проживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найкращу країну для проживання

Нерухомість
1499
Подібні рейтинги фахівцями Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй публікуються щорічно, починаючи з 1990 року.
Ісландія визнана ООН найкращою країною світу для проживання, про це говориться в оприлюдненій щорічній доповіді Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН), повідомляє ІТАР-ТАРС.
Протягом останніх 6 років перший рядок у цьому рейтингу займала Норвегія. Однак цього року вона розташувалася на другій позиції.
За Норвегією ідуть Австралія, Канада, Ірландія і Швеція.
При складанні рейтингу експерти ПРООН беруть за основу такі показники, як тривалість життя, рівень освіти, розмір валового національного продукту та ін.
Цікаво, що схожі результати одержали фахівці, що підготували щорічну "ідеальну двадцятку" з 183 держав-претендентів для журналу The Economist. Підсумки були опубліковані 5 вересня цього року. Найкращою країною за якістю життя виявилася Норвегія. За нею йшли Ісландія та Австралія.
Рейтинг складався на основі не менше 200 показників, зокрема рівня злочинності, зручності для виховання дітей.
За результатами того дослідження виявилося, що дітям найбільше підходять Нідерланди, де створені всі умови для життя молодого покоління.
Результати останнього рейтингу ПРООН у цілому збігаються і з топом "найбільш комфортних" країн для проживання людини з погляду екологічної обстановки і якості життя.
Дослідники американського щомісячника Reader's Digest, що опублікував результати порівняння 5 жовтня цього року, на перше місце поставили Фінляндію.
Фінляндія одержала високу оцінку завдяки чистоті повітря і води, низькому коефіцієнту дитячої захворюваності і рівню захисту громадян від забруднення води і природних катастроф.
У п'ятірку лідерів також потрапили Ісландія, Норвегія, Швеція та Австрія.
На нижніх рядках списку значаться країни Африканського континенту.
Містом із найбільш сприятливою для людини обстановкою був визнаний Стокгольм. За ним ідуть Осло, Мюнхен і Париж.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас