Президентські перегони в Росії стартували — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президентські перегони в Росії стартували

265
Сьогодні "Російська газета" опублікувала постанову Ради Федерації про призначення дати виборів президента РФ на 2 березня 2008 року. Тим самим, був даний офіційний сигнал до початку президентських перегонів
Як відзначає інформаційний канал "Вести", уже із цього дня можуть починатися процедури щодо висування кандидатів на посаду президента країни. Причому, відповідно до діючого російського законодавства, кандидата в президенти може висунути ініціативна група чисельністю не менше 500 чоловік або політична партія. У такому випадку рішення приймається на партійному з'їзді. Але для реєстрації на виборах і ініціативна група, і партія, повинні будуть представити певний пакет документів, включаючи інформацію про доходи і майно кандидата, і зібрати на його підтримку не менше 2 млн. підписів виборців. Причому частка недійсних або недостовірних підписів не повинна перевищувати 5%.
Треба відмітити, що президентський марафон у Росії починається напередодні парламентських виборів, які повинні відбутися в найближчу неділю - 2 грудня. І ті політичні партії, які перетнуть 7-відсотковий бар'єр у Державну Думу п'ятого скликання, будуть звільнені від збору підписів на підтримку свого кандидата в президенти.
Відповідно до закону, документи по кандидатах від політичних партій, повинні бути подані в Центральну виборчу комісію не пізніше 23 грудня. Однак які саме прізвища будуть внесені у виборчий бюлетень, стане відомо лише 26 січня. З 2 до 29 лютого протриває передвиборна агітація в ЗМІ. 1 березня вона буде заборонена. А 2 березня громадяни РФ будуть вирішувати, хто стане наступним президентом Росії.
Щоб перемогти в першому турі, кандидатові необхідно набрати 50% плюс 1 голос. Якщо це нікому із претендентів не вдасться, буде призначений другий тур голосування, у якому візьмуть участь кандидати, що набрали максимальну кількість голосів. Бюджетні кошти в розмірі 5,2 млрд. рублів виділені на проведення президентських виборів з урахуванням можливого другого туру. Якщо він не знадобиться, гроші, що залишилися, будуть повернуті в бюджет.
У президентських виборах 2008 уже виявили бажання брати участь багато відомих політиків і громадських діячів. Серед них лідери КПРФ, ЛДПР і "Яблука" Геннадій Зюганов, Володимир Жириновський і Григорій Явлінський. А також - один з лідерів УПС Борис Нємцов, колишній прем'єр-міністр Михайло Касьянов, Гаррі Каспаров, що очолює "Об'єднаний громадянський фронт", екс-глава Центробанку Віктор Геращенко і радянський дисидент Володимир Буковський. Лише глава Ради Федерації, лідер "Справедливої Росії Сергій Миронов заявив, що не збирається брати участь у президентських виборах наступного року.
Діючий президент РФ Володимир Путін неодноразово запевняв, що він не залишиться на третій термін. Але він напевно висловить свої уподобання під час виборчої компанії. До того ж, його участь у партійному списку "Єдиної Росії" говорить про те, що він залишиться діючою фігурою в сучасній політиці.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас