Аварія на шахті ім. Засядька: п'ять версій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аварія на шахті ім. Засядька: п'ять версій

Енергетика
149
Слідство розглядає п'ять версій аварії на шахті ім. Засядька. Про це повідомив Генеральний прокурор України Олександр Медведько.
Перша версія полягає в тому, що вибух метано-повітряної суміші відбувся в результаті порушення посадовими особами технологій видобутку вугілля. За другою версією, до вибуху призвело порушення правил безпеки використання приладів та устаткування. Третя - вибух відбувся через порушення правил безпеки при видобутку вугілля на ділянці. Четверта - порушення правил сейсмологічного і повітряно-газового контролю відповідними посадовими особами.
Cлідчі включили в число версій ще і таку несподівану, як теракт. У той же час Генпрокурор упевнений, що вона не підтвердиться.
У справі проведено 89 судово-медичних експертиз і виконані всі інші можливі експертизи, зроблено 12 виїмок документів, які стосувалися діяльності шахти і безпосередньо ділянки, де відбувся вибух.
Нагадаємо, 18 листопада в результаті вибуху на шахті ім. Засядька загинули 100 гірників. Тіла 11 з них усе ще не знайдені і не підняті на поверхню.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас