Банк HSBC витратить 35 млрд доларів на підтримку своїх фондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк HSBC витратить 35 млрд доларів на підтримку своїх фондів

Кредит&Депозит
125
Банк HSBC надасть багатомільярдні суми двом своїм цільовим компаніям, що зазнають труднощів через тривалі фінансові проблеми. Передбачається, що до кінця серпня 2008 року два фонди структурованих боргових зобов'язань (SIV), Cullinan і Asscher, одержать через надання ліній ліквідності і фінансових зобов'язань приблизно 35 млрд дол. Глава департаменту інвестиційного банкінгу HSBC Стюарт Гуллівер вважає, що для SIV проблеми фінансування швидко не закінчаться.
Учора HSBC заявив про те, що робить крок, що повинен підняти довіру до всього сектора, що зазнає значних збитків у зв'язку з іпотечною кризою в США. В HSBC вирішили прийняти Cullinan і Asscher на свій баланс, втім, як заявлено, помітних поліпшень господарських результатів очікувати після цього не доводиться.
Реструктуризація обох фондів повинна запобігти ситуації, коли для покриття своїх фінансових зобов'язань їм довелося б продавати базові активи. "Ми думаємо, що показуємо цим приклад і повертаємо довіру до сектора SIV", - заявив Стюарт Гуллівер, відзначивши при цьому, що швидке вирішення фінансових проблем SIV у глобальному масштабі не передбачається.
Нинішня криза кредитних ринків завдала по керованим банками цільових фондах подвійного удару. Вони інвестують у довгострокові облігації, які найчастіше гарантуються іпотечними кредитами, а в результаті кризи ці папери катастрофічно впали в ціні.
З іншого боку, ці компанії рефінансуються шляхом емісії короткострокових облігацій (Commercial Papers), на які зараз знайти покупців також проблематично. За розрахунками рейтингового агентства S&P, саме тому SIV до кінця жовтня були змушені продати цінні папери в обсязі понад 100 млрд дол.
Через тяжке становище своїх цільових фондів у скрутне становище уже потрапили німецькі банки IKB і Sachsen LB. І якщо банку IKB була надана багатомільярдна допомога всієї банківської галузі, то Sachsen LB був куплений банком LB Baden-Wuerttemberg.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас