У Севастополі впіймали кредитних шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Севастополі впіймали кредитних шахраїв

Кримінал
323
Співробітниками відділу боротьби з економічною злочинністю УМВС України в місті Севастополі затримані члени злочинної групи, що діяла в кредитній сфері.
Про це повідомили у відділі зв'язків із громадськістю УМВС України в місті Севастополі з посиланням на інформацію, надану начальником відділенням кредитно-банківських установ відділу боротьби з економічною злочинністю Володимира ЦАЛЮКА. За його даними, троє жителів Севастополя, у віці 22, 27 і 34 років налагодили оформлення фіктивних документів (довідки з місця роботи, свідоцтва про реєстрацію підприємницької діяльності, податкові декларації суб'єктів підприємницької діяльності, підроблені паспорти громадян України) для одержання кредитів у кредитно-фінансових установах. Спочатку підробленими документами вони постачили своїх родичів, потім знайомих, серед яких були особистості з явними ознаками алкоголе- і наркозалежності. Останнім ніщо не перешкодило одержати в банку кредит на розвиток підприємництва в сумі 25 тисяч гривень кожний. На виході ж з банку половину отриманої суми новоявлені "засновники" віддавали своїм пособникам, що видали їм документи. Сума більше 100 тис. грн. була розподілена між учасниками групи і привласнена. Зловмисники "попалися", коли для одержання чергового кредиту викрали паспорт брата одного зі членів свого угруповання і вклеїли туди іншу фотографію. На громадянина, який нічого не підозрював, був отриманий кредит іншою людиною.
За матеріалами відділу боротьби з економічною злочинністю УМВС була порушена кримінальна справа за фактом скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство). Під час проведення санкціонованих обшуків за адресами проживання організаторів групи були виявлені підроблені бланки з печатками різних суб'єктів господарської діяльності, підроблені паспорти громадян України, підроблені довідки про заробітну плату. Організатор групи арештований, інші перебувають на підписці про невиїзд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас