Кабмін виділить 9 млн грн на ліквідацію наслідків стихії в Керченській протоці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділить 9 млн грн на ліквідацію наслідків стихії в Керченській протоці

Енергетика
92
Кабінет Міністрів має намір виділити близько 9 млн гривень на ліквідацію наслідків шторму, що пройшов 11 листопада в акваторії Чорного та Азовського морів. Про це повідомила прес-служба віце-прем'єра Андрія Клюєва.
Відповідний проект розпорядження Кабміну схвалений у понеділок на засіданні урядового комітету з питань розвитку галузей економіки.
За словами представника прес-служби, ця сума ще не остаточна і пізніше буде уточнена за результатами надання звітів Міністерства транспорту та зв'язку, Міністерства економіки, Міністерства фінансів.
Очікується, що Кабмін на засіданні в середу 28 листопада затвердить це розпорядження.
Нагадаємо, 11 листопада через шторм у Керченській протоці розколовся танкер "Волгонефть-139", що перевозив 4 тис. тонн мазуту, і затонули суховантажі із сіркою "Вольногорськ" і "Нахічевань", біля мису Меганом у районі Судака викинуло на берег суховантаж із сільгосптехнікою "Віра Волошина" і біля берегів Севастополя затонув суховантаж "Ізмаїл", що перевозив металобрухт, а також затонув у південній частині Керченської протоки суховантаж "Ковель" (прапор Росії), що перевозив 2,1 тис. тонн сірки.
Росія оцінює збиток, завданий навколишньому середовищу в результаті катастрофи суден, в 267 млн доларів.
Міністерство закордонних справ України має намір звернутися до Росії із проханням відшкодування збитку, завданого в результаті екологічної катастрофи в Керченській протоці.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас