Частка карткових кредитів в Україні складе 80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка карткових кредитів в Україні складе 80%

Кредит&Депозит
263
Усе більше українських банків пропонують своїм клієнтам оформлення кредитних карт. У першу чергу, емісія кредиток вигідна великим банкам і банкам з іноземним капіталом завдяки наявності достатнього обсягу ресурсів і відповідного досвіду роботи з даною послугою. Уже в перспективі 3-5 років частка карткових кредитів на українському ринку складе порядку 80%, і вони зможуть практично повністю витиснути з ринку програми розстрочки товарів та експрес-кредитування.
За результатами аналізу продуктів 50-ти ведучих українських банків фахівці "Простобанк Консалтинг" прийшли до наступних висновків: з 50-ти банків лише 19 надають клієнтам послугу видачі кредитної карти. Процентні ставки на користування кредитом у гривні по кредитній карті в середньому коливаються від 25 до 45 % річних, а термін дії карт від 12 до 36 місяців.
Як відзначають аналітики компанії, кредитні карти видають переважно банки першої десятки (8 з 10): Приватбанк, Райффайзен Банк Аваль, Укрсиббанк, Укрсоцбанк, Укрексімбанк, Надра Банк, ОТП Банк, ПУМБ. Також кредитні карти видають банки, що спеціалізуються на споживчому кредитуванні, наприклад, Дельтабанк, Банк "Російський Стандарт", і банки з іноземним статутним капіталом, зокрема, Унікредит Банк, СЕБ Банк та інших.
"Поки ще не всі банки можуть запропонувати клієнтам оформити кредитну карту. Це обумовлено, у тому числі, дорожнечею технологічних процедур, - вважає Олексій Сисоєв, заступник голови правління банку "УФГ". - Саме тому кредитні карти в першу чергу з'явилися в найбільших банків".
Емісією кредитних карт зацікавилися і банки, що пропонують споживкредити, з метою збільшення числа клієнтів. "З огляду на досвід європейських країн, кредити, які видають в магазинах, будуть залишатися затребуваними серед населення, і тенденції до повного їхнього зникнення поки нема, - говорить Тарас Волобуєв, начальник управління розвитку бізнесу Дельта Банку. - Однак у перспективі 3-5 років частка карткових кредитів на українському ринку складе порядку 80%". Втім, з огляду на величезну кількість різноманітних пропозицій на ринку карткового кредитування, актуальним і затребуваним при цьому стане лише той інструмент, що буде максимально зручним і комфортним у використанні.
Примітно також, що деякі іноземні банки, що прийшли в Україну, відразу пропонують клієнтам оформлення кредитки, тому що в них уже є досвід роботи з даною послугою. "Поступово кредитні карти будуть витісняти такі послуги як "товари в кредит" або "кредити готівкою". Причина в тому, що кредитна карта для клієнта є найбільш зручним і простим способом одержання незабезпеченого кредиту на споживчі потреби" - відзначає Антон Косторниченко, директор Департаменту роздрібного банкінгу ВАТ АБ "Укргазбанк".
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас