Іпотечний сектор США втратить 300 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотечний сектор США втратить 300 млрд доларів

Кредит&Депозит
216
У дослідженні, опублікованому в четвер Організацією економічного співробітництва та розвитку (Organization for Economic Cooperation and Development), міститься прогноз, що збитки в американському іпотечному секторі досягнуть 300 млрд доларів, лише частина яких поки відбилася в списаннях активів великими банками, повідомила 23 листопада газета New York Times.
Великі фінансові інститути, включаючи Citigroup (C), Merrill Lynch (MER) і Swiss Re, оцінюють збитки приблизно в 50 млрд доларів, але Організація попередила, що фінансовий сектор, можливо, очікують нові труднощі. У доповіді говориться, що несплата відсотків по іпотечних позиках - момент, коли дисконтна ставка на позику йде вгору, відображаючи поточні витрати по позиках, - ще не досягла піку, що, імовірно, наступить у травні майбутнього року.
Організація оцінювала збитки, ґрунтуючись на штрафній процентній ставці по ненадійних кредитах в 14%, відзначають економісти. Збитки по ненадійних позиках складуть для кредиторів 125 млрд доларів, говориться в доповіді.
Суми збитків відображають не тільки вартість іпотечних позик, але і загальні витрати ненадійних позик для кредиторів, коли вони обертають стягнення на майно і продають будинок, щоб хоча б частково відшкодувати свої збитки. Але, відзначають автори доповіді, багато чого буде залежати від того, як банки відреагують на майбутні неплатежі.
Банки та інші інвестори уразливі перед ринком іпотечного кредитування через цінні папери, забезпечені житловими позиками. Проблема фінансових ринків може привести до списань, що значно перевершують реальні суми неплатежів. Однак якщо вони протримаються, поки американський іпотечний ринок не опуститься на дно і не стане очевидною повна картина збитків, їхні збитки, можливо, удасться переварити без великих потрясінь, говориться в доповіді.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас