Україна побудує газопровід з Ірану в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна побудує газопровід з Ірану в Європу

Енергетика
165
Україна повинна скористатися наявними можливостями і почати певні зусилля для реалізації проекту газопроводу Іран - Кавказ - Україна - Європа, заявив посол Ірану в Україні Сеєд Муса Каземі в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" у номері, опублікованому в суботу.
За його словами, в Ірані зосереджено 18% світових запасів газу, які могли б транспортуватися в країни Євросоюзу через територію України. "Однак з деякого часу в української сторони немає зацікавленості в продовженні обговорення цього питання", - відзначив він.
"Існує значна ймовірність того, що цим проектом зацікавляться інші країни. Адже газопровід у Європу можна провести і по інших маршрутах. І тоді Україна залишиться осторонь. Можливо, вашій країні заважають постійні зміни у внутрішньополітичній ситуації", - підкреслив посол, повідомивши, що багато західноєвропейських компаній висловили готовність фінансувати цей проект.
Коментуючи співробітництво Ірану з Україною щодо створення Ан-140, С.Каземі відзначив, що Іран поки не має наміру припиняти спільний з Україною проект в авіаційній сфері.
Разом з тим посол застеріг, що якщо українські компанії не будуть виконувати взяті на себе зобов'язання, Іран буде шукати собі нових партнерів.
"Ми сподіваємося, що українська сторона буде виконувати свої зобов'язання", - резюмував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас