Вибори президента РФ призначені на 2 березня 2008 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори президента РФ призначені на 2 березня 2008 року

Казна та Політика
79
Рада Федерації на засіданні в понеділок призначила вибори президента Росії на 2 березня 2008 року. Дане рішення прийняте верхньою палатою Федеральних зборів у відповідності зі ст.81, п. "д" ч.1 ст.102 Конституції РФ, пп.2 і 7 ст.5 федерального закону "Про вибори президента РФ".
Як говориться в довідці комітету РФ з конституційного законодавства з питання призначення Радою Федерації виборів президента РФ, президент РФ обирається на 4 роки громадянами РФ на основі загального рівного і прямого виборчого права при таємному голосуванні. Відповідно до п.2 ст.5 федерального закону "Про вибори президента РФ", рішення про призначення виборів повинне бути прийняте не раніше ніж за 100 днів і не пізніше ніж за 90 днів від дня голосування.
Днем голосування на виборах президента РФ є друга неділя місяця, у якому проводилося голосування на попередніх загальних виборах президента РФ і у якому 4 роки тому назад був обраний президент РФ.
Рішення про призначення виборів президента РФ за законом повинне бути прийняте більшістю голосів від загального числа членів РФ та оформлене постановою Ради Федерації.
Рішення про призначення виборів підлягає офіційному опублікуванню в ЗМІ не пізніше ніж через 5 днів від дня його прийняття.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас