На ринку нафти поставлено новий рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку нафти поставлено новий рекорд

Енергетика
228
Волатильні торги на ринку нафти завершилися збільшенням котирувань до нового рекордного значення на тлі низьких обсягів торгів після святкування Дня Подяки.
За підсумками регулярної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі в п'ятницю січневий контракт на постачання нафти марки WTI злетів на $0,89, або на 0,9%, до $98,18 за барель. Січневий контракт на постачання нафти марки Brent виріс на $1,26, або на 1,3%, до $95,76 за барель.
Грудневий контракт на постачання топкового мазуту злетів на $0,0168, або на 0,6%, до $2,7042 за галон. Грудневі ф'ючерси на постачання неетильованого бензину подорожчали на $0,0299, або на 1,6%, до $2,476 за галон. Грудневий контракт на постачання природного газу виріс на $0,15, або на 2%, до $7,7 за мільйон британських термічних одиниць.
На думку більшості аналітиків, збільшення цін на нафту в п'ятницю було викликане падінням долара і низькими обсягами торгів, що привело до високої волатильності на ринку. Долар у п'ятницю впав до нового історичного мінімуму проти євро. А за даними аналітиків Thomson Financial, обсяг торгів грудневими ф'ючерсами на постачання нафти в п'ятницю склав усього 2 тис. контрактів, тоді як максимальний обсяг торгів, зафіксований 13 листопада, досяг 26805 контрактів. В умовах, коли в торгах бере участь обмежене число гравців, набагато легше викликати зростання або зниження котирувань.
Тим часом, деякі фактори свідчать, що нафтові котирування можуть піти вниз під тиском збільшення поставок. За підрахунками консалтингової компанії Oil Movements, експорт нафти із країн ОПЕК за підсумками 4 тижнів, які закінчаться 8 грудня, досягне 24,5 млн. барелів на день. Станом на 10 листопада обсяг експорту із країн ОПЕК дорівнював 23,8 млн. барелів нафти на день.
Хоча, швидше за все, спекулянти настроєні на подолання психологічно важливої позначки $100 за барель і спробують зробити це в найближчі дні. Можливо, для цього буде використаний фактор настання зимового сезону і побоювання навколо можливого скорочення запасів топкового мазуту. І, швидше за все, зміни на ринку відбудуться з виходом звіту міністерства енергетики США про запаси нафти і нафтопродуктів на наступному тижні, якщо, звичайно, до цього не відбудеться якої-небудь геополітично важливої події, здатної поставити під загрозу стабільність постачання нафти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас