Сторчак: Всіх гірників, які не піднялися на поверхню після вибуху на шахті ім. Засядько, можна вважати загиблими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сторчак: Всіх гірників, які не піднялися на поверхню після вибуху на шахті ім. Засядько, можна вважати загиблими

Енергетика
101
Офіційно можна вважати загиблими всіх 100 гірників, які не піднялися на поверхню після вибуху метану на шахті ім. Засядько у Донецьку 18 листопада. Про це повідомив голова Держрпромнагляду України Сергій Сторчак, повідомила РБК-Україна керівник прес-служби Держрпромнагляду в Донецькій обл. Марина Нікітіна. "За висновками експертів, при такій високій температурі і концентрації речовин у шахті вижити неможливо", - відзначила вона.
Сьогодні підрозділами Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Мінвуглепрому проводяться роботи з ізоляції аварійної ділянки вогнетривкими перемичками і монтування генераторів для подачі інертного газу.
На місці події працює урядова комісія з розслідування причин і ліквідації наслідків аварії на шахті, яку очолює в.о. віце-прем'єр-міністра України Андрій Клюєв.
Раніше в.о. міністра вугільної промисловості Сергій Тулуб повідомив, пошуки людей у зоні пожежі на шахті ім. Засядько будуть відновлені не раніше, ніж через два місяці. Поки гірники, які вважаються зниклими без звістки, не будуть знайдені, їх родичі не зможуть одержати матеріальну допомогу. За словами Тулуба, для визнання 11 чоловік загиблими необхідне рішення суду.
За заявою Тулуба, у середньому кожна родина одержить допомогу в розмірі понад 300 тис. грн, однак у даний момент родини одержують невеликі суми готівкою, решта грошей будуть перераховані на відкриті рахунки родичів загиблих гірників.
Нагадаємо, 18 листопада ц.р. о 3:11 у шахті ім. Засядько на обрії 1078 м відбувся вибух метано-повітряної суміші. Попередня причина вибуху - викид величезної кількості метану.
На момент вибуху в шахті перебували 457 шахтарів, з яких 357 виведені на поверхню.
Сьогодні в лікарнях на лікуванні знаходяться 39 гірників (один - у вкрай важкому стані з опіками і травмами, 38 - у задовільному стані з гострим отруєнням рудним газом).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас