До 2050 року світові потреби в енергії подвояться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2050 року світові потреби в енергії подвояться

Енергетика
152
Впливова міжнародна експертна організація Міжнародне Енергетичне Агентство (МЕА) заявила про те, що в майбутньому наслідки парникового ефекту стануть більш відчутними для всього населення землі. При цьому споживання паливних ресурсів збільшиться у два рази.
У промисловості будуть домінувати викопні енергетичні ресурси, вони складуть 84% відсотка від всіх споживаних у господарстві енергетичних ресурсів, частка нетрадиційних джерел енергії, за прогнозами, майже не збільшиться.
На думку аналітиків МЕА, істотно зростуть викиди в атмосферу вуглекислого газу. Щоденна потреба в нафті до 2030 року збільшиться майже в чотири рази і досягне 116 млн. барелів на добу. Потреби в електроенергії подвояться. Для задоволення цих потреб і на розвиток інфраструктури буде витрачено не менше $22 трлн., але це тільки негативно вплине на стан навколишнього середовища.
За наступну декаду більшість паливних ресурсів буде добуватися в країнах, які розвиваються, але і споживання в цих країнах дуже зросте.
За прогнозами, ОПЕК втратить лідерство в експорті нафти і на її місце стануть експортери з нових регіонів. Викиди діоксиду вуглецю поступово стабілізуються до 2030 року, але експерти підкреслюють, що тоді зміни в екосистемі планети можуть набути характер необоротних.
Аналітики МЕА створили кілька сценаріїв розвитку енергетичної сфери землі, і в усіх фігурує погіршення екологічної ситуації і збільшення споживання енергетичних ресурсів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас