Грінспен: Падіння цін на ринку житла США ще не закінчилось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: Падіння цін на ринку житла США ще не закінчилось

Нерухомість
276
Колишній глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Алан Грінспен заявив, що інвестори починають розуміти, що падіння цін на житловому ринку ще не закінчилося, повідомляє агентство Bloomberg.
"Ринки починають усвідомлювати той факт, що зниження цін на будинки не припиняється, - заявив Грінспен у п'ятницю, виступаючи в Осло на презентації своєї книги "Епоха турбулентності". - Криза на ринку subprime стала ударом, якого ніхто не очікував. Цей ринок був найслабшою ланкою в міжнародній фінансовій системі".
За даними Національної асоціації ріелтерів США, ціни на будинки впали в минулому кварталі в третині американських міст, продажі скоротилися на 14% через жорсткість правил кредитування. Ці дані свідчать про те, що криза на ринку житла може продовжитися в наступному році. Житловий ринок падав три роки перед рецесією 1991 року.
Джозеф Стігліц, лауреат Нобелівської премії з економіки, заявив 16 листопада, що є 50%-на ймовірність рецесії в економіці США через "плутанину", що після себе залишив Грінспен. Колишній глава ФРС відкинув цю критику.
"Мені нема в чому каятися, - сказав Грінспен. - Бульбашка на житловому ринку не є результатом наших дій, тому що носить глобальний характер".
7 листопада він заявив, що ймовірність рецесії в США становить менше 50%, а ціни на будинки ще не досягли дна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас