Зростання ВВП Великобританії в ІІІ кварталі переглянуто до 0,7% з 0,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Великобританії в ІІІ кварталі переглянуто до 0,7% з 0,8%

Казна та Політика
105
Зростання ВВП Великобританії в третьому кварталі 2007 року склало 0,7% щодо попереднього кварталу, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на переглянуті дані Національного статистичного управління.
За попередніми даними, цей показник становив 0,8%. Аналітики не очікували їхнього перегляду.
Зростання ВВП Великобританії в другому кварталі склало 0,8%.
Уповільнення темпів підвищення ВВП обумовлено погіршенням ситуації в сфері послуг країни і зупинкою зростання у виробничому секторі.
Рівень промвиробництва у Великобританії не змінився в третьому кварталі, свідчать переглянуті дані. Раніше повідомлялося про збільшення цього показника на 0,2%. Зростання активності в сфері послуг було переглянуто до 0,9% з 1%.
За словами представника Банку Англії Рейчел Ломакс, "немає відчуття, що економіка країни сповільнюється", що є проблемою для центробанку, оскільки збільшення цін на нафту може привести до прискорення інфляції. За прогнозом Банку Англії, буде потрібно зниження базової процентної ставки для того, щоб підтримати економічне зростання в умовах проблем, пов'язаних з іпотечним ринком США.
"У наступному році британський центробанк, можливо, побачить сигнали ослаблення економіки, - відзначає економіст Barclays Capital у Лондоні Саймон Хеєс. - Керівництво банку зрозуміє, що більше не варто чекати. Ми прогнозуємо перше зниження ставки вже в лютому".
Підвищення ВВП Великобританії в минулому кварталі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склало 3,2%, що є максимальним підйомом з 2004 року. Експерти очікували підвищення цього показника на 3,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас