На "Дніпрогаз" повісили обладнання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "Дніпрогаз" повісили обладнання

Енергетика
124
Прокуратура Дніпропетровської області вчора повідомила про завершення розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом вибуху в житловому будинку в Дніпропетровську 13 жовтня.
Слідчі прийшли до висновку, що винуватцями катастрофи є посадові особи ВАТ "Дніпрогаз".
У прокуратурі Дніпропетровської області повідомили, що, відповідно до висновків слідчих, саме недбалість посадових осіб "Дніпрогазу", генерального директора Ігоря Іванкова, його першого заступника Максима Сорокіна і головного інженера компанії Сергія Бачуріна, привела до важких наслідків - вибуху газу в житловому будинку в Дніпропетровську, у результаті якого загинули 23 людей (останній раз сповіщали про це 23 жовтня).
"Обвинувачуваним загрожує позбавлення волі терміном до п'яти років, - сказав начальник слідчого управління відомства Сергій Устименко. - Зараз керівництво "Дніпрогазу" та адвокати обвинувачуваних знайомляться із 20 томами матеріалів слідства, після чого справа буде передана до суду". За його словами, версія експертної комісії ВАТ "Дніпрогаз" про втручання сторонніх осіб у систему не підтвердилася. "Під час досудового слідства не було виявлено ніяких слідів втручання.
Мова йде винятково про недбалість - із грубими порушеннями експлуатувалося застаріле газорозподільне обладнання", - відзначив пан Устименко. Як повідомило джерело в Дніпропетровській облдержадміністрації, на результати слідства вплинули висновки експертної групи Держгірпромнагляду, у яких вказується, що "терміни експлуатації устаткування ГРП №№ 160, 161, 162 перевищили гранично допустимі в кілька разів". "Найбільш імовірна причина вибуху газу, за даними комісії, - невідповідність технічного стану устаткування на ГРП. Запобіжні прилади були настроєні співробітниками "Дніпрогазу" на завищені режими, деякі взагалі не працювали", - розповів співрозмовник. Так, відповідно до підсумків дослідження устаткування, проведеного Держгірпромнагляд, на ГРП №162 запобіжно-запірний клапан взагалі не піддавався регуляції.
Учора у ВАТ "Дніпрогаз" відмовилися коментувати результати слідства, пообіцявши зробити це сьогодні. "Зараз адвокати знайомлять із матеріалами слідства. Як тільки наша позиція по них буде сформована, ми обов'язково про це повідомимо", - заявив співробітник прес-служби ВАТ "Дніпрогаз" Валентин Землянський.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас