Папери "ЮКОСу" йдуть з російських бірж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Папери "ЮКОСу" йдуть з російських бірж

Фондовий ринок
120
Акції збанкрутілої нафтової компанії "ЮКОС" більше не будуть торгуватися на російських біржах.
"З 23 листопада 2007 року у ВАТ РТС "у зв'язку із внесенням у єдиний державний реєстр юридичних осіб запису про ліквідацію юридичної особи за рішенням суду припиняються торги звичайними іменними акціями ВАТ "ЮКОС"? - говориться в повідомленні РТС, розміщеному на офіційному сайті торговельного майданчику. Аналогічна інформація міститься в повідомленні фондової біржі ММВБ.
У четвер 22 листопада конкурсний керуючий "ЮКОСу" Едуард Ребгун оголосив про те, що офіційно компанії більше не існує. Відповідний запис був внесений у єдиний російський державний реєстр юридичних осіб.
"ЮКОС" визнали банкрутом 1 серпня 2006 року, а 12 листопада Арбітражний суд Москви ухвалив рішення щодо завершення конкурсного провадження відносно компанії. Конкурсне виробництво в справі тривало більше року, і за минулий період були розпродані активи на суму порядку 800 млрд. рублів.
Колишній глава "ЮКОСу" Михайло Ходорковський у цей час перебуває в місцях позбавлення волі, де відбуває ув'язнення за обвинуваченням у розкраданні акцій, що належать державі, а також у присвоєнні нафти і легалізації (відмиванні) коштів, виручених від її продажу.
Слідчі вважають, що в 1998-2004 роках Ходорковський та екс-глава МФО "Менатеп" Лебедєв здійснили легалізацію 450 млрд. рублів і $7,5 млрд. До теперішнього часу попереднє розслідування завершилося, і сторони знайомлять із матеріалами справи, що займають 130 томів. На цей момент Ходорковський уже відсидів половину терміну.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас