Тулуб назвав попередню причину вибуху на шахті Засядька — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тулуб назвав попередню причину вибуху на шахті Засядька

Енергетика
183
Однією з версій аварії на шахті імені Засядька є раптовий викид великої кількості метану, заявив міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб.
За інформацією Тулуба, до моменту вибуху покази датчиків свідчили про припустиму концентрацію метану на аварійній ділянці - до 1,5 %, і тільки на момент аварії прилади показали різкий сплеск.
"Газова обстановка в шахті до аварії була рівна і постійна", - сказав Тулуб.
Усього на сьогодні, за словами міністра, існує чотири версії причин події. Правда, інші три Тулуб не назвав.
"Є чотири версії. Зараз версія про те, що відбувся раптовий викид величезної кількості метану, що спровокував вибух газоповітряної суміші", - додав Тулуб.
Він заявив, що пошуки людей у зоні пожежі на шахті будуть відновлені не раніше, ніж через два місяці. Він відзначив, що за версією експертів, у цьому районі шахти перебуває близько 8 чоловік.
Також міністр повідомив, що поки гірники, які вважаються зниклими безвісти, не будуть знайдені, їхні родичі не зможуть одержати матеріальну допомогу. Він додав, що для визнання 11 чоловік загиблими необхідне рішення суду.
Міністр також заявив, що першу матеріальну допомогу 21-22 листопада одержали 66 сімей загиблих гірників шахти Засядька. При цьому міністр не назвав суму матеріальної допомоги, відзначивши, що в середньому кожна сім'я одержить допомогу в розмірі більше 300 тис. грн. За словами Тулуба, на даний момент сім'ї одержують невеликі суми готівкою, решта грошей будуть перераховані на відкриті рахунки родичів загиблих гірників.
66 сімей загиблих гірників шахти Засядька одержали першу матеріальну допомогу
Він також заявив, що на аварійній ділянці шахти зареєстроване загоряння вугілля, аварійні роботи скоректовані.
"У пробах повітря з'явився водень, що свідчить про загоряння вугілля", - сказав Тулуб.
За його словами, зараз технічна рада розглядає, як змінити хід робіт з метою подальшої ліквідації пожежі. "Може, прийдеться захлопувати всі канали", - сказав Тулуб.
Раніше міністр вугільної промисловості України Сергій Тулуб заявив, що сім'ї загиблих, тіла яких ще не знайдені, одержать компенсації тільки після рішення суду.
Тулуб також заявив, що тіла 8 шахтарів, що загинули в результаті аварії, не будуть витягати на поверхню.
У ніч із суботи на неділю, 18 листопада, на горизонті 1078 метрів на шахті імені Засядька в Донецькій області відбувся вибух метано-повітряної суміші. За даними МНС, на момент аварії під землею перебували 456 гірників, у тому числі на аварійних ділянках - 186. На даний момент знайдені і підняті на поверхню тіла 89 загиблих гірників, доля 11 шахтарів залишається невідомою.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас