Слідча комісія оприлюднить перші висновки відносно шахти ім. Засядька — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слідча комісія оприлюднить перші висновки відносно шахти ім. Засядька

Енергетика
91
Сьогодні слідча комісія, яка працює на шахті імені Засядька, оприлюднить перші висновки про причини вибуху. Про це заявив міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб. Зараз на шахті фактично припинені рятувальні роботи. Там триває пожежа.
Глава державної комісії віце-прем'єр Андрій Клюєв визнав, що тіла восьми гірників, яких вважали зниклими безвісти, навряд чи будуть шукати в найближчі тижні. Через постійні пожежі в епіцентрі аварії розшукові роботи можуть затягтися до шести місяців.
Сім'ї загиблих одержать матеріальні виплати тільки після того, як суд офіційно визнає гірників загиблими. За втрату годувальників сім'ям виплатять від держави по 100 тисяч гривень, а також благодійну допомогу. Напередодні урядова комісія прийняла 28 сімей.
Фахівці, які розслідують всі обставини підземної трагедії, налаштовані рішуче. Не виключено, що шахти, що добувають вугілля на глибині 1000 метрів, заморозять або взагалі закриють, хоча члени уряду і фахівці погоджуються, що рішення повинне бути зваженим і обґрунтованим.
У результаті вибуху метаново-повітряної суміші 18 листопада на шахті імені Засядька загинули 89 гірників, доля одинадцяти дотепер невідома.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас