ТПУ виявила порушення при держзакупівлях нафтопродуктів на 764 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТПУ виявила порушення при держзакупівлях нафтопродуктів на 764 млн гривень

Енергетика
146
Тендерна палата України при перевірці 1013 процедур державних закупівель рідких продуктів нафтопереробки, проведених підприємствами, установами та організаціями, встановила цілу низку грубих порушень вимог чинного законодавства в сфері закупівель за державні кошти на загальну суму понад 764 млн гривні.
За словами голови Правління Тендерної палати Володимира Лаби, зокрема, вагомим питанням було і залишається бажання збагачення за рахунок держави деяких посадових осіб.
А саме, незважаючи на збільшення соціальних та економічних проблем, окремі чиновники, вважаючи себе безкарними, використовують своє службове становище і здійснюють закупівлю нафтопродуктів не тільки із численними порушеннями вимог чинного законодавства, але і за завищеними цінами.
При цьому Лаба додав, що здійснений Тендерною палатою аналіз процедур закупівель нафтопродуктів, які проводилися із січня 2007 року до теперішнього часу, дає підстави стверджувати, що безконтрольність і недбалість при виконанні своїх обов'язків, витрати бюджетних коштів з метою їхнього присвоєння "утримують свої позиції" майже при кожній проведеній процедурі закупівлі нафтопродуктів.
Також Лаба додав, що наслідком цього стало ігнорування норм законів, формальне оформлення процедур закупівель, вибір переможців на власний розсуд, маніпуляції із просуванням на ринок тільки "довірених" фірм, і, як результат, процвітання такого поширеного фактору, як корупція з ознаками суспільно-небезпечних діянь, визначених статтями 210, 358, 364 Кримінального кодексу України.
Раніше Тендерна палата заявляла про системні порушення вищими виконавчими органами АР Крим законодавства про державні закупівлі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас