Мінрегіонбуд: Населення України реально забезпечити доступним житлом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіонбуд: Населення України реально забезпечити доступним житлом

Нерухомість
301
Міністерство регіонального розвитку і будівництва України вважає реалістичним виконання указу Президента про забезпечення населення доступним житлом.
Таку думку висловив РБК-Україна заступник глави цього міністерства Анатолій Беркута.
"Цей указ - абсолютно реалістичний документ, якщо ми всі будемо усвідомлювати, що для держави цю проблему, зрештою, потрібно вирішити", - сказав він.
За словами Беркути, цей указ розроблявся з урахуванням всіх зауважень і пропозицій Мінрегіонбуду. "Якби ми, відповідно до концепції, що викладена в указі, 30% від вартості квартири або будинку віддали людям, то абсолютно зрозуміло, що ми житла побудували б в 3,3 рази більше. Інша справа, що людина повинна розуміти, що вона бере на себе відповідальність за погашення цього боргу", - підкреслив він.
Беркута відзначив, що Мінрегіонбуд, крім концепції, що є в указі, запропонувало різні варіанти. Зокрема, систему "шпарткас", що діє в Німеччині. "Тобто людина вкладає кошти на депозит, але цей депозит використовується банком винятково під будівництво житла. Це найбільш прибутковий депозит для людей", - пояснив він.
При цьому заступник міністра відзначив, що не потрібно виключати і реалізацію існуючих на сьогодні програм для надання доступного житла, наприклад молодіжний кредит "Власний будинок".
"Ми також не виключаємо, що Верховна Рада прийме закон, який запропонувала будівельна палата. У ньому передбачені субсидії на будівництво житла, на поворотній або безповоротній підставі", - підкреслив Беркута.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас