Світ відвертається від долара - падіння курсу американської валюти невідворотне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світ відвертається від долара - падіння курсу американської валюти невідворотне

Валюта
1820
По позиціях долара США незабаром може бути завданий новий серйозний удар. Країни Перської затоки готові заявити про свої рішення "відв'язати" національну валюту від американського долара.
Відразу кілька країн Перської затоки, зокрема Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ), Кувейт і Катар, розглядають можливість не тільки скорочення частки долара у своїх золотовалютних резервах (ЗВР), але і готові "відв'язати" курси своїх національних валют від долара.
Про це, зокрема, заявив керуючий Дубайським світовим фінансовим центром Омар бен Сулейман. Він не назвав ці країни і не розкрив можливі терміни прийняття "антидоларового" рішення, однак повідомив, що Центробанк ОАЕ "серйозно вивчає зараз питання відмови від прив'язки національної валюти до долара і зміни валютного курсу".
Однак багато експертів упевнені, що долар збереже статус світової резервної валюти, хоча і продовжить падіння в наступному році. На торгах у Лондоні, за повідомленнями агентства Bloomberg, за один євро вчора давали вже 1,4766 долара, що стало черговим рекордом падіння американської валюти.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас