Взяли за хабар і... відпустили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Взяли за хабар і... відпустили

Кримінал
208
Із зали засідань Приморського райсуду Одеси вигнали співробітників обласного УБОЗ, які намагалися довести обґрунтованість порушення кримінальної справи проти одного з районних чиновників за хабарництво.
На початку листопада співробітники УБОЗ затримали за підозрою в хабарництві заступника глави Великомихайлівської райадміністрації. За даними правоохоронців, він одержав хабар у сумі 10 тисяч гривень. "Надійшла інформація про те, що ця людина вимагає від підприємців винагороду за надання в оренду ставка", - розповів "Сьогодні" оперуповноважений УБОЗ Владислав Вишневський. Через якийсь час оперативники затримують чиновника на місці злочину. Але, на жаль, дати хід кримінальній справі правоохоронці так і не змогли.
"Адвокати затриманого оскаржили постанову про порушення кримінальної справи. Суд прийняв їхню сторону. Примітно те, що суддя Приморського суду фактично виставив із залу співробітників, які вели дану справу. У тому числі і мене. Це при тому, що засідання було відкритим. До слова, як показує практика притягнення до відповідальності "крутих" чиновників, після юридичного оскарження, аналогічного вищезгаданому, суди приймають сторону тих, хто при владі", - розповів "Сьогодні" заступник начальника обласного УБОЗ Андрій Філов.
З іншого боку, суддя Приморського райсуду Одеси Юрій Кушніренко, що і розглядав вищезгадану справу, дотримується протилежної точки зору. За його словами, нікого він із залу не виганяв, а такої людини як заступник начальника обласного УБОЗ Андрій Філов він взагалі не знає. А от своє рішення про відмову в порушенні кримінальної справи коментувати відмовився.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас