Ставнійчук за незалежність ДКЦПФР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставнійчук за незалежність ДКЦПФР

Фондовий ринок
142
Представник Президента в Конституційному Суді Марина Ставнійчук вважає, що Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку повинна бути незалежною.
Про це вона сказала журналістам у будівлі суду.
"Питання придбання, використання цінних паперів, бути підлеглим органом, що діє від імені держави - це абсолютний нонсенс",- сказала Ставнійчук.
За її словами, комісія має винятковий статус державного органу і не належить до виконавчої влади.
"Комісія це орган регулятивної політики і має спеціальний державний статус - незалежний, самостійний орган, що здійснює низку функцій у сфері функціонування цінних паперів", - відзначила Ставнійчук.
Представник Президента в КС підкреслила, що Президент відповідно до Конституції має всі повноваження для формування складу відповідної комісії з цінних паперів.
Як повідомляло агентство, Конституційний Суд у вівторок, 20 листопада, приступив до розгляду звернення 48 депутатів Верховної Ради 5-го скликання про визнання неконституційним підпорядкування Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку Президентові.
Раніше Президент Віктор Ющенко позбавив Державну комісію з цінних паперів і фондового ринку статусу центрального органу виконавчої влади.
На даний момент ДКЦПФР формується із глави комісії і шести її членів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас