Бойко веде переговори в Москві про постачання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко веде переговори в Москві про постачання газу

Енергетика
148
Глава Міністерства палива та енергетики України Юрій Бойко веде в Москві переговори щодо постачання газу в цю країну, повідомив журналістам заступник голови правління "Газпрому" (РТС: GAZP) Олександр Медведєв у вівторок у Москві.
За його словами, Бойко в понеділок і вівторок перебував у Москві.
"Переговори зараз ведуться. Переговори досить успішні", - відзначив Медведєв.
"Ціна на майбутній рік буде фіксованою тільки в тому випадку, якщо буде погоджена формула ціни. Формула буде відштовхуватися від європейських цін", - сказав голова правління "Газпрому".
Коментуючи раніше озвучену цифру в $160 за 1 тис. куб. м газу, Медведєв сказав, що ця ціна "була озвучена не мною, а керівниками української делегації, як ціна, прийнятна для України".
"У формулі ціни ціна туркменського газу не фігурує. Ми виходимо з того, що в нас є чинний контракт із фіксованою ціною, і підстави для перегляду цін не бачимо", - відзначив Медведєв, додавши, що формула ціни буде працювати з 2011 року.
Коментуючи можливість відмови від послуг RosUkrEnergo при постачанні газу в Україну, Медведєв нагадав, що для "Газпрому" найкращим партнером в Україні є НАК "Нафтогаз України".
Він також відзначив, що цього року виникла проблема нагромадженої заборгованості за поставки в Україну природного газу. Після вирішення цього питання голова ради директорів "Газпрому" порушив питання про доцільність наявності посередника при поставках газу в Україну. "Питання відносно доцільності участі посередника залишаються, але вони повинні бути адресовані не до нас, а до української сторони", - сказав Медведєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас