Медведєв: Ціна на газ для України буде відштовхуватися від європейської — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Ціна на газ для України буде відштовхуватися від європейської

Енергетика
181
Глава Мінпаливенерго України Юрій Бойко веде в Москві переговори щодо постачання газу в цю країну, заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв 20 листопада в Москві.
"Переговори зараз ведуться. Переговори досить успішні", - сказав Медведєв, коментуючи ситуацію.
"Ціна на майбутній рік буде фіксованою тільки в тому випадку, якщо буде погоджена формула ціни. Формула буде відштовхуватися від європейських цін", - сказав він. Коментуючи раніше озвучену цифру $160 за 1 тис. кубометрів газу, Медведєв сказав, що ця ціна "була озвучена не мною, а керівниками української делегації як ціна, прийнятна для України".
Як відомо, глава Мінпаливенерго Юрій Бойко 19 листопада проводив черговий раунд переговорів з "Газпромом" про принципи формування цін на газ у середньостроковій перспективі. Україна запропонувала встановити ціну на газ в 2008 році 147,5 доларів за тисячу кубометрів, а в 2010 році - 160 доларів.
Тим часом "Газпром" прогнозує середньоєвропейську ціну на газ в 2008 році в розмірі 300 доларів за тисячу кубометрів. Про це також заявив заступник голови правління російського газового холдингу Олександр Медведєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас