В Україні вівторок оголошено днем жалоби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вівторок оголошено днем жалоби

209
У зв'язку із трагедією, яка сталася 18 листопада в Донецьку на шахті імені Засядько, Президент України Віктор Ющенко оголосив 20 листопада загальнонаціональним Днем жалоби. Про це повідомили в прес-службі Глави держави. Відповідний указ Президент підписав сьогодні.
Раніше губернатор Донецької області Володимир Логвиненко оголосив жалобу в області з 19 до 21 листопада включно.
Ющенко, перебуваючи сьогодні в Донецьку, відзначив, що необхідно прискорити процес ідентифікації жертв аварії на шахті ім. Засядько. "Необхідно, щоб ідентифікація здійснювалася більш оперативно в ці важкі години", - сказав він. При цьому глава держави повідомив, що перші похорони упізнаних загиблих гірників відбудуться завтра в 13 містах України.
За словами Глави держави, держкомісія з розслідування причин і обставин аварії буде працювати в Донецьку "кілька днів або навіть тижнів".
Нагадаємо, що число загиблих на шахті ім. Засядько становить 77 чоловік, 23 значаться зниклими без вісти. Трагедія відбулася вночі 18 листопада, у шахті перебувало 457 гірників.
Ведення робіт на шахті повністю припинено, тривають тільки аварійно-рятувальні роботи.
Кабмін вже виділив 7,5 млн грн для надання допомоги постраждалим і родинам загиблих у результаті аварії на шахті. Родина кожного загиблого шахтаря одержить по 100 тис. грн. Родини загиблих шахтарів також одержать 30 млн грн, які будуть перераховані з Фонду страхування від нещасних випадків на виробництві.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас