ФДМ продав частину Одеського припортового заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ продав частину Одеського припортового заводу

Фондовий ринок
110
Фонд державного майна продав 0,43% акцій Одеського припортового заводу працівникам підприємства. Про це повідомила прес-служба ФДМ.
ФДМ продав акції ОПЗ працівникам у рамках механізму пільгової підписки, коли невелика кількість акцій продається працівникам підприємства за половину номінальної вартості.
План-графік приватизації ОПЗ передбачав пільговий продаж 0,48% акцій, однак було продано 0,43%.
ФДМ підкреслив, що процедура пільгової підписки закінчена.
15 жовтня ФДМ України скасував конкурс із продажу пакета акцій ВАТ Одеський припортовий завод.
11 вересня перший заступник керівника Секретаріату Президента, представник Президента в Кабінеті міністрів Олександр Шлапак заявив, що Секретаріат допускає приватизацію Одеського припортового заводу в 2007 році у випадку доопрацювання Кабінетом міністрів умов приватизації заводу.
5 жовтня окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням заборонив Фонду державного майна України здійснювати будь-які дії з відчуження пакета акцій ОПЗ у розмірі 99,52% до розгляду по суті позову приватної компанії Атлантік. 3 жовтня Кабінет міністрів відклав розгляд ситуації навколо приватизації ОПЗ.
У вересні Президент Віктор Ющенко призупинив затверджені Кабміном умови конкурсу по приватизації ОПЗ.
15 серпня ФДМ виставив на продаж 99,5% акцій ОПЗ.
2006 ОПЗ закінчив із прибутком 236,7 млн гривень, збільшивши чистий дохід на 6,31%, або на 111,561 млн гривень до 1 878,533 млн гривень.
Одеський припортовий завод - 2-й за розміром виробник аміаку і карбаміду в Україні, він повністю перебуває в державній власності.
Завод спеціалізується на виробництві аміаку і карбаміду, перевантаженню хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас