Держдума РФ прийняла Закон, який дозволяє вилучати землі під олімпійські об'єкти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдума РФ прийняла Закон, який дозволяє вилучати землі під олімпійські об'єкти

Нерухомість
93
Державна дума прийняла в другому і третьому читаннях закон "Про внесення змін в окремі законодавчі акти РФ у зв'язку з організацією і проведенням XXII Олімпійських зимових ігор і XI Параолімпійських зимових ігор 2014р. у місті Сочі".
Документ містить положення про вилучення земельних ділянок та інших об'єктів нерухомості для державних або муніципальних потреб і про використання цих ділянок для будівництва олімпійських об'єктів.
Установлюються правила рекламної і торговельної діяльності на час проведення Олімпійських і Параолімпійських ігор, у тому числі розповсюдження квитків на змагання, торгівлі предметами з олімпійською символікою. Установлюється спрощений порядок в'їзду в РФ і виїзду із РФ учасників Ігор.
Закон регулює питання, пов'язані з наданням земельних ділянок для будівництва спортивних об'єктів. Передбачається проведення ринкової оцінки майна і виплата відповідної компенсації власникам земельних ділянок, які вилучають, або надання їм аналогічної за вартістю ділянки.
Крім того, документ містить норми, що встановлюють особливості оподатковування Організаційного комітету Олімпійських ігор, Міжнародного олімпійського комітету і створених федеральним законом організацій, що здійснюють управлінські та інші функції по будівництву та експлуатації олімпійських об'єктів, повідомляє РБК.
Сочі переміг у боротьбі за право проводити на своїй території Олімпійські ігри в 2014 році. Реалізація програми "Сочі-2014" уже викликала масу суперечок, а також невдоволення екологічних організацій, які думають, що створення нової інфраструктури завдасть істотної шкоди сочинському заповіднику. У зв'язку із цим раніше суд заборонив будівництво низки олімпійських об'єктів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас