У Росії почалось дострокове голосування на виборах до Держдуми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії почалось дострокове голосування на виборах до Держдуми

Казна та Політика
92
У Росії сьогодні, 16 листопада, починається дострокове голосування на виборах депутатів Державної думи V скликання.
Першими визначитися зі своїми уподобаннями зможуть жителі Ямало-Ненецького автономного округу (ЯНАО) і мурманські моряки, за ними (з 19 листопада) до процесу будуть підключені жителі Хабаровського краю та інших регіонів.
За запевняннями місцевих виборчкомів, до виборів уже все готово. Можливість віддати свій голос буде надана всім росіянам, у тому числі і жителям найбільш важкодоступних регіонів країни.
Так, дострокове голосування у важкодоступних районах Хабаровського краю почнеться з 19 листопада, коли перший вертоліт зі членами виборчої комісії відправиться в Хабаровський район.
У достроковому голосуванні в регіоні зможуть взяти участь до 4,5 тис. виборців, що проживають у північних і важкодоступних районах краю, а також працівники метеостанцій, старательських артілей, лісники, оленярі. Окремо будуть голосувати моряки, які ведуть промисел в Охотському морі.
Усього дострокове голосування пройде в 32 суб'єктах Росії. Законодавство не передбачає загального дострокового голосування для всіх громадян, воно може проводитися винятково для тих виборців, які живуть у важкодоступних і віддалених районах. Перелік таких районів визначається законодавством суб'єктів Російської Федерації.
Дострокове голосування дозволене і на 67 виборчих дільницях за межами Росії, перелік яких напередодні затвердив Центвиборчком. Мова йде про 10 арабських країн, де вихідні дні припадають на п'ятницю або суботу. Крім того, в 39 країнах дострокові вибори будуть організовані для тих громадян РФ, які проживають далеко від виборчих дільниць. За даними ЦВК, у цілому в достроковому голосуванні за кордоном можуть взяти участь 25 тисяч громадян РФ.
Результати дострокового голосування будуть оприлюднені тільки після завершення голосування на всій території Росії.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас