Черновецький пообіцяв не чіпати тарифи до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький пообіцяв не чіпати тарифи до кінця року

Енергетика
148
До кінця нинішнього року і протягом наступного тарифи на житлово-комунальні послуги, проїзд у громадському транспорті не будуть підвищувати. Про це розповів перший заступник голови столичної держадміністрації Анатолій Голубченко.
"Столична влада ніякого збільшення тарифів не планує. Адже Київрада до кінця нинішнього року встановила мораторій на підвищення тарифів за житлово-комунальні послуги", - заявив він.
Щодо сезонних тарифів, за якими за гарячу воду і опалення взимку треба платити більше, а влітку менше, то їх поки теж не введуть.
"Поки це відкладають через те, що розроблені Міністерством з питань житлово-комунального господарства Правила розрахунку двоставкових тарифів за теплову енергію і послуги централізованого постачання гарячої води і централізованого опалення перебувають на затвердженні в Кабінеті міністрів", - пояснив Голубченко.
За його словами, столична влада буде стримувати ціни на хліб і хлібобулочні вироби, продукти харчування, надаючи підприємствам-виробникам компенсацію і відшкодовуючи витрати, а ще влаштовуючи ярмарки із продажу сільськогосподарської продукції.
"Крім цього, у місті створений майже піврічний запас продовольчого зерна і регіональний. Це взагалі 84,14 тисячі тонн зерна, з яких 74 тисячі тонн пшениці і 10,14 тисячі тонн - жито. На це вже витрачено 106 мільйонів гривень", - сказав заступник Черновецького.
"Щодо подорожчання продуктів харчування, то воно викликано, насамперед неврожаєм олійних культур, скороченням поголів'я великої рогатої худоби, значними паливно-енергетичними витратами. Для поліпшення ситуації в місті лише з початку 2007-го року вже проведено 157 ярмарків із продажу сільськогосподарської і плодовоовочевої продукції", - додав він.
"Взагалі реалізовано понад 13 тисяч тонн продукції за цінами на 15-20% нижчими, ніж у роздрібній торгівлі. До кінця нинішнього року заплановано в різних куточках міста провести ще 54 ярмарки. Київська міська влада зробить все можливе, щоб ціни на продукти першої необхідності не виросли", - підкреслив Голубченко.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас