Ющенко запропонував Ізраїлю бізнес-проекти в Чорнобильській зоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко запропонував Ізраїлю бізнес-проекти в Чорнобильській зоні

Енергетика
105
Україна зацікавлена в активному співробітництві з бізнесом Ізраїлю в сфері сільського господарства. Про це заявив Президент Віктор Ющенко в Єрусалимі під час зустрічі із представниками провідних ізраїльських ділових кіл.
Президент звернув увагу на можливості співробітництва у виробництві продовольчого зерна, культур, які є основою для біотехнологій і т.д.
Окремо Ющенко акцентував увагу на можливостях використання земель, які у свій час "за механічним принципом" були віднесені до Чорнобильської зони. За його словами, сьогодні можна було б розглянути можливість засівання десятків тисяч гектарів цієї землі технічними культурами, зокрема рапсом.
Ще однією цікавою темою співробітництва Ющенко бачить зрошення земель, особливо на півдні України, тим більше, що Ізраїль є однієї із провідних країн у цьому питанні.
Також Президент запросив ізраїльських бізнесменів до участі в проектах із розвитку інфраструктури в рамках підготовки до проведення фіналу Євро-2012. Відповідно до національної програми протягом п'яти наступних років в Україні повинно бути побудовано 5 тисяч кілометрів магістральних доріг, 100 готелів і 8 стадіонів.
За словами Ющенка, у першому кварталі 2008 року після вступу України до СОТ наша держава планує почати з Ізраїлем переговори про створення зони вільної торгівлі.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас