"Газпром" має намір зберегти лідерство на європейському ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" має намір зберегти лідерство на європейському ринку

Енергетика
55
"Газпром" був і залишається провідним постачальником природного газу на світовий ринок, заявив у Римі заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв. Він виступив на відкритому в італійській столиці XX Всесвітньому енергетичному конгресі на тему "Забезпечення світових потреб в енергії в XXI столітті". Про це повідомили в прес-службі компанії.
Олександр Медведєв навів дані, згідно з якими до 2015 року поставки російського газу європейським споживачам досягнуть 180 млрд куб. м. При цьому частка "Газпрому" на ринках Європи зросте до 33%, і більша частина цього обсягу експорту буде здійснюватися на основі довгострокових контрактів.
У рамках Конгресу відбулася робоча зустріч Олександра Медведєва зі членом Європейської Комісії Андрісом Пібалгсом, відповідальним за енергетичну політику ЄС.
Крім того, Олександр Медведєв провів бесіди з керівниками закордонних компаній, що беруть участь у римському форумі, зокрема, з Генеральним Керуючим концерну ЕНІ Паоло Скароні, президентом компанії "Едісон" Умберто Куадріно, президентом компанії ЕНЕЛ Фульвіо Конті, заступником генерального директора "Газ де Франс" Жаном-Марі Доже.
Відбулися також зустрічі із представниками китайської нафтової компанії "Синопек" і нідерландської енергетичної компанії "Ессент".
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас