СБУ викрила інженера-хабарника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила інженера-хабарника

Кримінал
268
Співробітниками УСБУ в м. Києві під час одержання хабара затриманий 31-річний житель Києва, провідний інженер одного з державних госпрозрахункових підприємств у сфері будівництва та архітектури.
Як повідомили УНІАН у прес-центрі УСБУ в Києві, інженер вимагав і одержав від громадянина України 1500 доларів США за сприяння в затвердженні акту державної комісії про введення в експлуатацію об'єкта будівництва. У результаті спецоперації зловмисник затриманий "на гарячому" у кафе в центрі Києва.
Співробітниками СБУ також викрита схема вимагання хабарів, що полягала в тому, що, зловживаючи службовим становищем, чиновник не ставив підпис у відповідних дозвільних документах, а зацікавленим громадянам і представникам комерційних структур давали зрозуміти, що для позитивного рішення питання необхідно платити гроші.
За матеріалами УСБУ прокуратурою міста Києва порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, що має відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб). Відповідна стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років і з конфіскацією майна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас