У конгрес США внесли законопроект про санкції проти російських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У конгрес США внесли законопроект про санкції проти російських компаній

Казна та Політика
145
У палату представників конгресу США внесений законопроект із вимогою до президента Джорджу Бушу ввести санкції проти організацій і компаній у Росії, які поставляють озброєння в Іран і Сирію.
Документ, співавторами якого є п'ять конгресменів - республіканців і демократів, надійшов у середу для подальшого розгляду і голосування в профільний комітет з іноземним справам палати представників, - додали в секретаріаті.
Висловлюючи "стурбованість у зв'язку поставками озброєнь в Іран і Сирію, здійснюваними Російською Федерацією та організаціями в Російській Федерації", автори документа вимагають, щоб президент США ввів санкції проти постачальників зброї, у відношенні яких буде встановлено, що вони "порушують закони США, який забороняють поставки озброєнь в Іран і Сирію".
У США діють кілька законодавчих актів, що дозволяють президенту вводити однобічні економічні санкції проти фірм і компаній, а також державних організацій із закордонних країн, які порушують заборону на поставки вдосконалених озброєнь і військових технологій, включаючи технології ОМУ та ракетні установки їх доставки в Іран і Сирію.
Росія та Іран наприкінці 2005 року уклали контракт на поставку зенітно-ракетних комплексів Тор-М1. Відповідно до документа, Росія повинна була поставити Ірану 29 комплексів за 700 мільйонів доларів. Російська влада неодноразово запевняла, що контракт не порушує ніяких міжнародних домовленостей, а зенітні системи призначені для оборони. Модернізований комплекс п'ятого покоління Tор-М1 здатний вражати всі типи літаків, вертольотів, а також крилаті ракети та безпілотні літальні апарати.
Росія веде переговори із Сирією про поставки комплексів ПВО Стрілець ближнього радіуса дії. Глава МЗС Росії Сергій Лавров неодноразово заявляв, що продаж російської зброї Сирії не порушують баланс сил у близькосхідному регіоні. За його словами, Росія повністю дотримує своїх міжнародних зобов'язань у цій сфері. Лавров також відзначив, що російське законодавство в галузі експортного контролю - одне із найтвердіших у світі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас