Ощадбанк пропонує унікальну срібну монету "180 років фотографії - Камера обскура” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк пропонує унікальну срібну монету "180 років фотографії - Камера обскура”

Валюта
790
Ощадбанк продовжує розширювати асортимент інвестиційних монет із дорогоцінних металів. Нещодавно в банк надійшла нова партія золотих монет 999,9 та 999,99 проб масою від 1/25 до 1 тройської унції (1,24 г та 31,1 г відповідно) та срібні монети 925 проби масою 10 г.
Більшість представлених на цей раз монет належить до загальновизнаної у світі нумізматики серії "Фауна". Банком пропонуються монети монетного двору Монголії із зображенням мешканців пустелі Гобі (Монголія) - хамелеона, скорпіона, лелеки, ведмедя. Цікавим подарунком можуть стати і золоті монети Республіки Палау масою 1 тройська унція серії "Тихоокеанське дике життя" із голографічним зображенням папуги та фруктового голуба (тираж цих монет - лише 25 од.!) та набору із 5 золотих монет серії "Маленька п’ятірка". Головна ідея цього набору - в існуванні у природі двох однакових за назвою, але різних за розмірами тварин Африканської пустелі. Тут можна знайти і бізона, і леопардову черепаху, і мурахового лева, і жука-носорога, і нарешті, слонову землерийку! Всі монети, відповідно до своєї назви, маленькі за розміром (0,5 г), але "великі" за пробою, яка становить 999,99. Серія "Видатні Особистості" представлена золотою монетою "Принцеса Діана" номіналом 10 доларів Островів Кука 999,9 проби масою 1/25 тройської унції 2007 року випуску.
Але найбільш цікавою та оригінальною є срібна монета 925 проби номіналом 2 долари Островів Кука "180 років фотографії - Камера обскура”. Унікальність цієї монети в тому, що її оригінальний футляр є ні чим іншим, ніж прототипом першого фотоапарата. За допомогою цієї камери власник цього набору зможе зробити власні фотографії способом, яким вони робилися в середині 30-х років ХІХ ст. Тираж цих монет - лише 2500 од.
Ощадбанк є офіційним дистриб’ютором Національного банку України з реалізації пам’ятних монет України та сувенірної продукції по всій території країни.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас