Інфляція добралась до МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція добралась до МВС

Казна та Політика
414
Починаючи з наступного тижня, послуги ДАІ та експертної служби МВС подорожчають - причому тарифи на окремі послуги піднімуть майже на половину (від 10% до 50%).
Керівництво Державтоінспекції стверджує, що ціни підняли вперше за cім років і, мовляв, давно слід було переглянути цінову політику - але все-таки ці декілька додатково вилучених з водійських кишень гривень навряд чи порадують автомобілістів. Адже незабаром ще подорожчають і автомобільні страховки.
- В середньому ціни підняли на 30-40% на всі послуги. Пов'язане подорожчання з витратами на видаткові матеріали: папір, тонер для принтерів та інше, - пояснив "Газеті..." начальник прес-служби Департаменту ДАІ МВС України Геннадій Гребньов. - Ще одна важлива причина: у бюджеті не закладені фінанси на зарплати тим співробітникам МРЕВ, які не мають погон, тобто не атестованих. Але ж вони також повинні вчасно одержувати зарплату.
Нові тарифи МВС
- виготовлення комплекту номерних знаків для транспортного засобу - 91,5 грн;
- оцінка одного транспортного засобу - 117 грн;
- оформлення реєстраційних документів транспортного засобу - 15 грн;
- відеозапис одного місця дорожньо-транспортного випадку або одного транспортного засобу - 62 грн.
Крім того, у ДАІ з'явилися дві нові платні послуги:
- виїзд до торговельних організацій або автосалонів, які займаються продажем транспортних засобів, з метою надання реєстраційних послуг - 29 грн;
- підготовка співробітниками ДАІ і замовлення документів для проведення регістраційно-екзаменаційних операцій - 10 грн.
Напівкомерційних структур при МВС більше немає
Раніше платні послуги при МВС - довідки про відсутність судимостей, номерні знаки, закордонні паспорти і т.п. - дуже часто надавали напівкомерційні структури. Недавно всі вони були ліквідовані - щоб уникнути махінацій і відмивання грошей, а також для того, щоб всі платні послуги громадяни одержували (і, відповідно, оплачували) прямо Міністерству внутрішніх справ.
Зараз, за словами Директора департаменту фінансових ресурсів і бухгалтерського обліку Сергія Копитова, при українському МВС немає жодної комерційної структури, яка б робила платні послуги. Втім, чомусь здається, що нашим громадянам однаково кому платити - аби тільки послуга була якісної та тариф нижчим...
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас