Долар продовжує падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар продовжує падати

Валюта
517
Долар буде продовжувати падати, і сьогодні пара євро-долар досягла своїх максимумів - $1,4737 за 1 євро. Незабаром співвідношення "долар-євро" $1,5 за 1 євро, повідомив на прес-конференції Микола Ільченко, провідний аналітик "Форекс-Клуб Україна", інформує кореспондент "Українського бізнес-порталу".
Основною причиною такого обвалу американської валюти є іпотечна криза, що вразила США. В основу кризи лягли надзвичайно низькі ставки по іпотечних кредитах: протягом 2003-2004 року іпотечні ставки по кредитах у США становили рекордно низький відсоток - 1% річних. При таких мінімальних доходах банків, кризі посприяло зростання ціни на нерухомість, що при кредитуванні на 1% у рік склало 20-30% у рік.
Всі перераховані вище умови привели до того, що люди брали кредит не для будування власного житла, а для будівництва нерухомості з наступним перепродажем заради одержання заробітку. Але Федеральна резервна система США кілька разів підвищила дисконтні ставки, що привело до зростання ціни грошей для комерційних банків. Таким чином, банки почали підвищувати відсоток за користування кредитом.
У результаті перерахованих вище махінацій створилася "мильна бульбашка", що рано або пізно повинна була луснути, що і трапилося навесні цього року. На даному етапі найбільші банки США, які мають гарну репутацію, зазнали величезних збитків. На сьогодні збитки від кризи склали $11 млрд. Це приводить до того, що центральні банки найбільших держав світу збираються переводити свої золотовалютні активи з доларового еквівалента в євро.
Наприклад, Центральний банк Китаю, що є найбільшим кредитором американської економіки, чиї активи становлять $1 трлн. 400 млрд., оголосив, що буде поступово переводити активи в євро. Однак, ситуація на світових валютних ринках ще не досягла свого максимуму. Пік неплатежів очікується всередині 2008 року. Це пов'язане з тим, що іпотечні кредити, видані в США, бралися строком на три роки, але за умов незмінної процентної ставки.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас