Ющенко запропонував допомогу малозабезпеченим при купівлі житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко запропонував допомогу малозабезпеченим при купівлі житла

Нерухомість
171
Президент Віктор Ющенко пропонує, щоб держава оплачувала малозабезпеченим громадянам 30% при покупці житла. Про це він сказав у Полтаві.
"Зараз 17 млн людей, які мають потребу в поліпшенні житлових умов... На моє глибоке переконання, держава повинна подбати про одноразову безкоштовну грошову допомогу на перший внесок при купівлі житла в розмірі 30%", - сказав Президент. Він запропонував виділити ці кошти з державного і місцевого бюджетів.
"Від загальної суми 810 млрд. - на житло можна передбачити 4 млрд. гривень", - сказав Ющенко.
На його думку, середня вартість житла зараз становить 3 тис. гривень за кв. м, середній розмір квартири - 50 кв. м, відповідно її вартість - 180 тис. гривень.
Президент відзначив, що 30% від цієї суми складе 54 тис. гривень.
Ющенко відзначив, що на сьогоднішній день 1,3 млн сімей стоять у черзі на одержання житла, при цьому щорічно його одержують тільки 20 тис. сімей.
Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку та будівництва прогнозує виділення 3 млрд. гривень із державного бюджету в 2008 році для забезпечення громадян житлом.
Міністерство регіонального розвитку та будівництва прогнозує збільшення житлового будівництва в Україні в 2008 році з 10 млн кв. м до 11-12 млн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас