США не вважають 100 дол. за барель нафти "магічним числом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США не вважають 100 дол. за барель нафти "магічним числом"

Енергетика
157
Ціна 100 доларів за барель нафти, що може бути досягнута на світових ринках, - це не якесь "магічне число", після якого влада США почне вживати заходів.
Таку відповідь дала прес-секретар Білого дому Дана Періно, відповідаючи на запитання на цю тему на сьогоднішній ранковій летючці для журналістів. "Очевидно, що ціни на нафту зараз занадто високі", - сказала вона.
Прес-секретар нагадала, що президент країни Джордж Буш закликав конгрес США прийняти "наступальний" закон, спрямований на "ослаблення залежності Америки від іноземних джерел енергії". Конгрес поки не прийняв відповідних рішень.
Тим часом, за словами Періно, адміністрація США бачить своє завдання в тому, щоб усіляко підвищувати енергоефективність держсектора американської економіки.
Представник Білого дому визнала, що високі ціни на енергоресурси вже впливають на "малий бізнес і родини по всій Америці, не кажучи вже про економіку" країни. Разом з тим вона не забула підкреслити, що економіка і за цих умов демонструє "велику стабільність".
На питання про тривале зниження курсу долара США Періно не відповіла, оскільки ця тема традиційно коментується тільки Мінфіном або самим президентом США.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас