"Нафтогаз України" на межі дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" на межі дефолту

Енергетика
335
Сьогодні "Коммерсантъ" інформує читачів про те, що НАК "Нафтогаз України" учора попросила уряд зменшити в наступному році податкове навантаження на підприємство з 26,6% до 11-12% річного обігу.
Збільшення податкових зобов'язань привело до недофінансування капітальних вкладень із боку "Нафтогазу". За даними Мінпаливенерго, при необхідних інвестиціях у видобуток газу на рівні 4,5 млрд. гривень НАК виділила цього року лише 2,2 млрд. гривень. А загальний дефіцит фінансування інвестиційних проектів "Нафтогазу" становить 3,9 млрд. гривень. "При такому фінансуванні не те що про збільшення видобутку нафти і газу, а навіть про поточний ремонт трубопроводів не може бути і мови",- вважає член комітету з ПЕК Верховної ради V скликання Володимир Бронніков.
У протилежному випадку держмонополію очікує дефолт - НАК не зможе впоратися з узятими на себе фінансовими зобов'язаннями, вважають експерти. У Кабміні, навпаки, планують заради збільшення доходів держбюджету збільшити податки "Нафтогазу" до 30% річного обігу. Урятувати компанію від фінансових труднощів може лише підвищення ціни на природний газ для населення.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас