Найбільші автовиробники Індії переходять на водень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші автовиробники Індії переходять на водень

Енергетика
182
П'ять найбільших автовиробників Індії: Bajaj Auto, Ashok Leyland, Tata Motors, Mahindra & Mahindra й Eicher Motors об'єдналися разом для розробки автомобілів, що використають як паливо суміш водню та природного газу, пише AUTO-Consulting.
Першим автомобілем, який збираються протестувати індійські компанії в листопаді 2007 року, стане триколісна модель від Bajaj Auto. Ще через місяць випробування воднево-газовою сумішшю пройде легка комерційна вантажівка від Tata Motors.
Метою випробувань стане виявлення оптимального співвідношення двох видів палива, що дозволить зберегти прийнятну потужність автомобілів і знизити рівень шкідливих викидів. Для цього машини зі звичайним двигуном внутрішнього згоряння будуть заправляти стислим природним газом, що містить від 12 до 30 відсотків водню.
Усього в тестах візьмуть участь повдюжини машин, включаючи вантажівки та пасажирські автобуси із двигунами обсягом від 250 до 2 тисяч кубічних сантиметрів. Тестування автомобілів приблизно завершиться в середині 2008 року, після чого автовиробники, які беруть участь у проекті, представлять результати громадськості.
Унікальному для Індії проекту з використання водню як автомобільне паливо надали підтримку Міністерство нових і поновлюваних енергоносіїв та Індійська нафтова корпорація.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас